Çatalca Belediyesi
 15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Görüntülenme : 481

Dört yıl önce 15 Temmuz günü hayatlarını feda eden şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi anmak ve milletimizin demokrasi mücadelesini bir kez daha saygı ve gururla hatırlamak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde ilçemizde anma programları düzenlendi.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak için canlarını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ilçemizde Gökçeali, Kaleiçi, Nakkaş, Örencik Mahallerimizde bulunan şehitliklerimizde eş zamanlı düzenlenen törenlerle anıldı.

Gökçeali Mahallemizde bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde düzenlenen anma programı, İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ve ilçe protokolümüzün, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin katılımlarıyla gerçekleşti.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törende protokol üyeleri tarafından şehitliğe karanfil sunumu gerçekleşti. Ulu Camii Müezzin Kayyımı Cemalettin Başar tarafından okunan Kuran’ı-Kerim tilaveti ardından Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından aziz şehitlerimiz için dua okundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı Kaleiçi Şehitliğimizin ziyareti ile devam etti. Şehitlerimiz ebedi istirahatgahlarına karanfiller bırakılarak dualarla anıldı.

MİLLETİMİZİN 15 TEMMUZ GECESİ YAZDIĞI TARİH FOTOĞRAF SERGİSİ’NDE

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla milletimizin yazdığı tarih, o güne ait fotoğrafların yer aldığı Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde açılan sergi ile bir kez daha gözler önüne seriliyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’nin açılışı İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ve ilçe protokolümüz tarafından yapıldı.

Sergide asla unutmayacak ve unutturmayacağımız 15 Temmuz gecesi; demokrasimiz, bağımsızlığımız ve egemenliğimiz için darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak engelleyen kahraman milletimizin şanlı mücadelesinin fotoğrafları yer alıyor. Sergiyi tüm vatandaşlarımız 16 -24 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edebilecekler.(19 Temmuz Pazar günü hariç)

ÇATALCA’MIZDA DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri kapsamında Çatalca Cumhuriyet Meydanı’mızda İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, ilçe protokolümüz, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin katılımlarıyla Demokrasi Nöbeti tutuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; 15 Temmuz video ve fotoğrafları LED ekranda izlenime sunuldu. Vatan için gözlerini kırpmadan toprağa düşen şehitlerimiz Kur’an-ı Kerim Tilaveti, hatim ve dualarla anılırken tüm Türkiye’de saat 00.13 itibariyle okunan sala ilçemiz camilerinde ve Cumhuriyet Meydanı’mızda okundu.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, gazilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız, STK’lar, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin sabaha kadar tuttuğu demokrasi nöbeti sabah ezanının okunması ile son buldu.