BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER ÇATALCA’DA TARİH YAZIYOR İLÇEMİZDE İLK KEZ PİRİNÇ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Çatalca’mızı görülmemiş hizmetlerle buluşturan Başkanımız Mesut Üner ilçemizin yöresel değerlerini de vitrine çıkarıyor. Ormanlı Mahallemizin muhteşem pirincini PİRİNÇ FESTİVALİ ile tüm dünya tanıyacak.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, kültür sanat festivalleri ile vatandaşlarımızı buluştururken, aynı zamanda da ilçemizin yöresel değerlerinin tanıtımını, mahallelerimize taşıdığı festivallerle yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Çanakça Mahallemizle özdeşleşen mısırın ve yöresel lezzet keşkeğin tanıtımı için Keşkek ve Mısır Festivali organize eden Başkanımız Mesut Üner, Ormanlı Mahallemizin de kalitesi ve lezzetiyle öne çıkan ürünü pirinç için Çatalca’da ilk kez pirinç festivali düzenledi.

Ormanlı Mahallemizde gerçekleşen Pirinç Festivalimizde ve festivalimize eşlik eden geleneksel olarak düzenlediğimiz Sünnet Şölenimizde binlerce vatandaşımız bir araya gelerek muhteşem günün coşkusunu düzenlenen etkinlikler ve konserler eşliğinde yaşadı.

Bugün tarihi bir gün

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Mesut Üner sözlerine, böylesine anlamlı bir günü birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek ve tüm konuklara hoş geldiniz diyerek başladı.

Başkanımız Mesut Üner konuşmasında, “Çatalca’mızda yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Festivaller zincirimize bir halka daha ekliyoruz. Festivallerimizi Mahallelerimize taşıyor, Çatalca'mızın yöresel değerlerinin tanıtımını yapıyoruz Çatalca’mızın yöresel ürünlerini ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacağız. Ormanlı pirincimizde bu değerlerimizden biri. Ormanlı Mahallemizin gerçekten en özel, kaliteli ve leziz pirinci için ilk kez düzenlediğimiz Pirinç Festivalimizle farkındalık oluşturacak, coğrafi işaretini alacağız.” sözlerine yer verdi.

Biz destek olmak için paylaşmak için varız

Sünnet Şöleni’nin de aynı günde yaparak iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getiren Başkanımız Mesut Üner sözlerinin devamında, “Bugün aslında iki büyük mutluluğu paylaşıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şölenimizde bu yıl 250 evladımızı sünnet ettirdik. Geleneksel Sünnet Şölenimizde bu yıl sünnetlerini yaptırdığımız 250 evladımıza da muhteşem bir sünnet düğünü yapıyoruz. Bizler Çatalca’mızın mutluluğu için varız. Sevinçleri, mutluluğu, acıları hüznü paylaşmak için varız. Birbirimize destek olmak için varız. Yüce Rabbim sünnet çocuklarımızın damatlıklarını da nasip etsin. Bizler Çatalca’mız için çalışmaya, çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz.  Gözbebeğimiz çocuklarımızın sünnetleri hayırlı uğurlu olsun. Ormanlı Mahallemizde Pirinç Festivalimize ve Sünnet Şölenimize katılan tüm vatandaşlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kaydetti.

Sünnet Çocukları için Muhteşem Konvoy

Bu yıl geleneksel sünnet şöleninde sünnet olan 250 çocuğumuz ve aileleri Sünnet Şöleninin yapıldığı Ormanlı Mahallemize Çatalca’dan başlayan kortej eşliğinde getirildi. Şölende doyasıya eğlenen çocuklar çeşitli animasyon gösterileriyle unutulmaz saatler yaşadı.

Katılımcıların anılarında silinmeyecek güzel ve renkli birbirinden eğlenceli saatlerin yaşandığı Pirinç Festivali ve Sünnet Şenliğinde iz bırakacak yarışmalardan birisi de Ayıkla Pirincin Taşını yarışması oldu. Yarışmaya katılan kadınlarımız büyük ödülü kazanmak için kıyasıya mücadele verdi. Yarışmanın birincisi altın ödülünü alkışlar arasında alırken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara günün anısına hediyeler takdim edildi.

Konserlerle eğlence doruğa ulaştı

Pirinç Festivali ve Sünnet Şöleninde tüm gün süren eğlencelerle, ikramlarla dolu dolu bir gün geçiren vatandaşlarımızın festival coşkusu Yöresel Sanatçımız Mehmet Şerif Aydın’ın birbirinden güzel şarkılarıyla doruğa ulaştı.

Festivale damga vuran bir diğer sanatçı ise unutulmaz ve dillerden düşmeyen şarkıları ve muhteşem yorumuyla Ümit Yaşar oldu. Dinleyiciler Ormanlı Mahallemizin muhteşem atmosferinde güzel bir yaz akşamını, ünlü sanatçının şarkılarına hep birlikte eşlik ederek geçirdiler.

#ÇalışıncaOluyor