Başkanımız Mesut Üner Hacivat ve Karagöz  Gösterisini Çocuklarla Birlikte İzledi

Çocukların geleneksel sanatlarla tanışması ve eğlenceli vakit geçirmesi için Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından ilçemiz mahallelerinde sahnelenen Hacivat Karagöz gösterileri yoğun ilgi görüyor.

Çocuklarımızın ilçemizde sanatla, sporla, kültürel etkinliklerle iç içe büyümesini isteyen ve bu konuda göreve gelir gelmez  birçok çalışma yapan Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner çocuklarımız için her geçen gün yeni bir proje hayata geçiriyor. Spor Okulları, sanat kursları yanı sıra çocuk meclisi gibi ilçemizde daha önce yapılmayan çalışma ve etkinlikleri yapan Belediye Başkanımız Mesut Üner, yeni bir etkinliği Çatalcalı çocuklara armağan etti.

Her hafta sonu çocuklarımıza armağan ettiği sinema ve tiyatro gösterileri devam ederken,Türk-Osmanlı tiyatro tarihimizin geleneksel gölge oyunu kahramanları Hacivat ve Karagöz’ü de çocuklarımızla  buluşturdu.

Bugün sabah seansı Ormanlı İlkokulu’nda yapılan Hacivat-Karagöz ve Aşuk ile Maşuk gösterileri öğleden sonrada Akalan Atatürk İlk ve Orta Okulunda sahne aldı.“Çocuklarımızın bir araya gelerek eğlenmeleri, eğlenirken de geleneksel sanatlarımız hakkında fikir sahibi olmaları çok önemli” diyen Başkanımız Mesut Üner Akalan’daki gösteriyi çocuklarımızla birlikte izledi.

Gösteride, Karagöz ve Hacivat ikilisinin karşılıklı yaptıkları şakalar, ve birbirlerine verdikleri esprili cevaplar çocuklara neşeli dakikalar yaşatırken, Başkanımız Mesut Üner “Çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Gösteriler sonrası okulda bulunan Anaokulunu ziyaret eden Başkanımız Mesut Üner minik öğrencilerle bol bol sohbet etti.