Çatalca 20. Erguvan Festivaline Hazır!

Çatalca 20. Erguvan Festivaline Hazır!

Belediyemiz; Çatalca'mızda geleneksel hale gelen, Erguvan Festivali'nin bu yıl 20.sini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bu yıl 20.si düzenlenecek Erguvan Festivali 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çatalca’da kültürel etkinliklerin bir hafta süre ile yaşanacağı festival aynı zamanda dostluk ve kardeşlik temaları ve “Birlikte Çatalcayız” sloganı ile başlamaya gün sayıyor.

Tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyoruz

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in, "Çatalca'mızın sarısını, mavisini, yeşilini, gelenek ve göreneklerini, insanlarımızın sıcakkanlılığını, misafirperverliklerini... kısacası tüm güzelliklerini yansıtacağı bir festival olacak. Çatalca'mızın yanı sıra çevre ilçe ve illerden tüm vatandaşlarımızı bu güzel festivalimize davet ediyoruz' sözleri ile hazırlıkların her aşamasını yakından takip ettiği festivalde, bu yıl her yaştan genç -yaşlı, kadın- erkek ve çocuklara ilişkin etkinlikler yer alıyor.

Renkli, heyecanlı, dopdolu bir festival

Festival coşkusunun tüm Çatalca’yı saracağı programların çalışmaları aylar öncesinden başladı. Gelenekselleşen sünnet şöleni için başvurular alınarak sünnet ettirilen çocukların heyecanı gözlerden kaçmazken delikanlılığa adım atan çocukların mevlidleri ve görkemli sünnet düğünleri de festival programında yer alıyor.

Bu yıl Erguvan festivali kapsamında ilklerde yaşanıyor. “Çatalca’nın En Hızlı Bebeğini Arıyoruz” isimli bebek emekleme yarışması ve “O Ses Çatalca” ses yarışması renkli, heyecanlı anlar yaşatacak. Ayrıca Harput Sıra Gecesi ile de kültürler arası esintiler Otağ Çadırında konuklarla buluşacak.

Halk konserlerinde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak

Festivalde yer alan Halk konserleri ile birbirinden ünlü sanatçılar en güzel şarkılarını Çatalcalılar için seslendirecek.

20. Çatalca Erguvan Festivalimizde; Aleyna Tilki, Serkan Çağrı-Elif Buse Doğan, Rafet El Roman, Mustafa Keser, Nez, Cengiz Kurtoğlu, Kolpa, Cihan Yıldız ve Rubato sahne alacak.

Festivalimizde sahne alacak sanatçılarımızın yanı sıra birbirinden renkli ve güzel organizasyonlarda gerçekleştirilecek.

Her gün dolu dolu geçecek festivalde; Çocuk Tiyatrosu ve Animasyonlar, DJ Performansları, Hasat Şenliği, Yöresel Börek Yarışması, Halk Oyunları Gösterileri, Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, Zafer Yürüyüşü, Doğa Yürüyüşü, Bisiklet Turu, Tavla Turnuvası, Sokak Basketbolu Turnuvası, Boyama Etkinliği organizasyonları da yer alıyor.