Çatalca Belediye Meclisimizin 2020 Yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Yapıldı

Çatalca Belediye Meclisimizin 2020 Yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner Başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere, 06/01/2020 Pazartesi günü saat:14.00’da Belediyemiz Meclis Salonunda yapıldı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in 2020 yılının ve bu yılın ilk meclisinin ilçemize hayırlı, uğurlu olması dileklerini ileterek başlattığı mecliste gündem dışı söz alan Meclis Üyeleri tarafından yeni yıl ve Ocak ayı içerisinde yer alan özel gün ve haftalarla ilgili kutlama mesajları verildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce ek gündem maddesinin gündeme ilavesi oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddeleri Görüşülerek Oylandı

Gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam eden meclis toplantısında;

Gündemin ilk maddesi olan, 5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince, Belediye Meclisinin “2020 yılı Çalışma Takviminin Belirlenmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

2. gündem maddesi olan, “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Üyeliğinden Ayrılma” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

3. gündem maddesi, “Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

4. gündem maddesi, “Geçici işçilerin vize işlemleri” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

5. gündem maddesi, “Mevsimlik İşçi çalıştırılması ve vize işlemleri” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 6. gündem maddesi olan “Boş Kadro Değişikliği” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

7. gündem maddesi, “5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince, meclis üyeleri ve ihtisas komisyon üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

8. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince, Denetim Komisyonu’na üye seçimi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi kabul edilerek, komisyon üye seçimleri yapıldı.

9. gündem maddesi, “2020 Yılında uygulanacak ücret tarifelerinde sehven yazılmayan ücret ve gelirlerin ilave edilerek yeniden düzenlenmesi” ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

10. gündem maddesi, “Mülkiyeti Belediyemize ait İzzettin Mahallesinde bulunan 192 ada 54 parsel (87.745,64 metrekare yüzölçümlü) taşınmazın satışı” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

11. gündem maddesi olan, “Belediyemiz mülkiyetinde bulunan imar planında Dini Tesis alanında kalan Ferhatpaşa Mahallesi 659 ada 1 parsel numaralı taşınmazın üzerine cami ve müştemilatı yapılması şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığına 25 yıl süre ile tahsis edilmesi ve protokol yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilebilmesi” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

12. ek gündem maddesi olan, “34 UF 8739 plakalı 2010 model Mercedes Sprinter marka ambulansın belediyemize hibe olarak verilmesi” ile ilgili Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Çatalca Belediyesi 2020 yılı Ocak ayı toplantısının 1. Birleşimi 10 Ocak Cuma günü saat;10.30’da toplanmak üzere sona erdi.