Çatalca Belediyesi Meclisi'nin Eylül Ayı Toplantısı 1. Birleşimi Gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Meclisimizin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının 1. Birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere Başkanımız Mesut Üner Başkanlığında toplandı.

Çatalca Belediye Meclisimizin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının 1. Birleşimi, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner Başkanlığında Belediyemiz Meclis Salonunda yapıldı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner'in ve AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Gurup sözcülerinin gündem dışı söz alarak Eylül ayı içerisinde yer alan özel gün kutlama mesajları ile başlayan mecliste; 20. Erguvan Festivalimizde emeği geçen herkese, değerli Çatalca halkına ve ilçemiz dışarısından festivalimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür edildi. Ayrıca 16 Eylül'de başlayacak olan 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılında tüm öğretmenlere, öğrencilere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olması dilerken, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Gününde vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden Şehitlerimiz ve Gazilerimiz saygı ve minnetle anıldı. Meclis toplantısı gündem konularının görüşülerek karara bağlanması ile devam etti.

Gündem maddeleri oylandı.
Gündemin birinci maddesi olan "5393 Sayılı kanunun 15. maddesinin (i) fıkrasına istinaden, Belediyemize hibe edilmek istenilen şirket konusunun görüşülmesi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi oy çokluğu işe kabul edildi.
İkinci gündem maddesi olan "Dolu- Boş Kadro Derece Değişikliği" ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesi olan "Mülkiyeti Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait olan Ferhatpaşa Mahallesi Çatalca Serisi 518 nolu bölmede kalan (Koru Restaurant) Lokanta-Kafeterya-Yemekhane amaçlı taşınmazın işletme hakkının 29 yıllık süre ile kiralanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi" ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesi olan "3402 Sayılı Kadastro Kanununa göre kadastro ekibi ile birlikte görev yapmak üzere, ilçemiz Hisarbeyli Mahallesi bilirkişi seçimi" ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesi olan "Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün Ödenek Aktarması ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesi olan "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesi olan "Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesi olan "İlçemiz Örencik Mahallesi 115 ada 18 nolu parselin çevresini kapsayan alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği" ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi, İmar Komisyonuna havalesine oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dokuzuncu maddesi olan "İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi 113 ada 11 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikli" ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi, İmar Komisyonuna havalesine oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin onuncu maddesi olan "İlçemiz Çakıl Mahallesi 118 ada 73 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan itiraz" ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi, İmar Komisyonuna havalesine oy birliği ile kabul edildi.
Çatalca Belediyesi Meclisimizin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının 2. Birleşimi 6 Eylül 2019 Cuma günü saat 10.30'da toplanmak üzere sona erdi.