Çatalca Belediyesi
 Çatalca’dan Elazığ ve Malatya’ya Kardeşlik Köprüsü Kuruldu; Yardım Malzemesi Taşıyan Konvoy Yola Çıktı

Görüntülenme : 1141

Çatalcalılar onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı depremin ardından Başkanımız Mesut Üner önderliğinde tek yürek oldu.

Elazığ ve Malatya'da can kayıplarına ve yaralanmalara yol açan deprem felaketi sonrası Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner öncülüğünde düzenlenen yardım ve destek kampanyasına Çatalcalılar büyük ilgi gösterdi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Belediye Meclis Üyemiz Süheyla Topçu ilçemiz esnaflarından Ayşegül Öğe, Gazeteci Bahadır Sügür ve ilçemizdeki STK’ların koordinesinde gerçekleştirilen yardım ve destek kampanyasında nakdi yardım kabul edilmedi. Yapılan çağrının ardından vatandaşlarımız tarafından 3 gün boyunca gecenin geç saatlerine kadar Çatalca Belediyesi Kültür Evi’ne çok sayıda yardım paketi getirildi.

Çocuklarımızın duyarlılığı hem mutlu etti hem duygulandırdı

Tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek katıldığı kampanyada küçücük yaşlarında kardeşliğin değerini bilen yüzlerce çocuğumuzda, kendi oynadığı oyuncağı Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerine ‘Yalnız değilsin, burada seni düşünen biri var” gibi çeşitli notlar eşliğinde gönderdi.

Çeşitli kuru gıdalar, bebek mama ve bezleri, biberonlar, oyuncaklar, giysiler, temizlik maddeleri ve battaniye, yorgan gibi kış mevsiminde ihtiyaç duyulan ürünlerin yer aldığı yardımlar; Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in eşi Aydan Üner, Meclis Üyemiz Süheyla Topçu, gönüllü vatandaşlarımız ve belediyemiz ekiplerince kategorilere ayrılarak paketlendi.

AFAD yetkililerinden bölgenin ihtiyaç listesi alınarak o yönde hazırlanan kolilerin yanı sıra Çatalcalı Kaynak Suyu İşletmeleri de 2 tır su bağışında bulundu.

Bu kampanyada emeği olan herkese teşekkür ediyorum

3 tırdan oluşan yardım konvoyu belediyemiz önünden Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanımız Mesut Üner, Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz, STK Temsilcileri, Muhtarlarımız ve esnaflarımızın katılımıyla Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından yapılan dualarla uğurlandı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, yardım konvoyunu uğurlarken yaptığı konuşmada, “Belediye Meclis Üyemiz Süheyla Topçu ve ilçemiz esnaflarından Ayşegül Öğe kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Onların duyarlılık göstererek başlattığı kampanyayı genişleterek sürdürdük. Böyle zor günlerde birlik beraberlik içinde olduğumuz için bir kez daha tüm vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, STK’larımıza, Başkan Yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize, personelimize teşekkür ediyorum. Herkesin bu kampanyada emeği var. Allah bir daha böyle acı ve zor günler göstermesin” şeklinde konuştu.

Yarın bölgeye ulaşacak olan yardım tırları Yardım Komisyonu görevlilerince, Elazığ Valiliğinin koordinasyonunda oluşturulan yardım toplama merkezine, Belediye Başkanımız Mesut Üner ve Çatalca halkının geçmiş olsun dilekleri iletilerek teslim edilecek.