Çatalca Kardeşlik için Ayağa Kalktı; Sizinleyiz Elazığ-Sizinleyiz Malatya

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ve Çatalca Halkı tarafından Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrası Çatalca’da yardım ve destek kampanyası başlatıldı.

Depremin hemen ardından Çatalcalı vatandaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda başlatılan kampanyaya bir günde 200 koli giyim, gıda ve temizlik maddesi yardımları yapılırken, Çatalcalı Kaynak Suyu İşletmeleri de 3 tır su bağışında bulundu.

Çatalca Belediyesi ve ilçedeki STK’lar, Gazeteci Bahadır Sügür ve Belediye Meclis Üyesi Süheyla Topçu koordinesinde gerçekleştirilen bağış kampanyasında nakdi yardım kabul edilmezken, gelen erzak, giyim ve temizlik maddesi yardımları bir hayli yoğun olarak devam ediyor.

Birlikte Çatalca’yız, Birlikte Türkiye’yiz

AFAD ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen kampanya 30 Ocak 2020 Perşembe gününe kadar devam edecek olup, tüm yardımlar Mübadele Meydanının yanında bulunan Kültür Evinde toplanıyor.

Yardım Kampanyası ile ilgili Belediye Başkanımız Mesut Üner “ Daha bugün başlamış olan bir kampanyaya böylesine ilgi ile yaklaşan halkımıza öncelikle teşekkür ediyorum. İş adamlarımız, STK’larımız, siyasilerimiz, esnafımız… Evlerindeki oyuncaklarını gözyaşları içerisinde hazırlayarak bizlere getiren çocuklarımız. Ben daha ne diyebilirim ki? Öncelikli olarak bu yardım kampanyamızın başında olan komisyonumuza, bu kampanyanın başlamasında ilk kıvılcımı yakan, esnaf kardeşimiz Ayşegül Öğe’ye, Belediye Meclis Üyemiz Süheyla Topçu’ya, gazeteci kardeşim Bahadır Sügür’e ve koşa koşa bu yardım kampanyasına katılmak için gelen tüm Çatalca halkıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ülkede acı bir ise, dökülen gözyaşı da bir. Rengimiz ne olur ise olsun, gözyaşının rengi yoktur. Biz birlikte Çatalca’yız dedik. Oysa ki gördük ki biz birlikte Türkiye’yiz. Bu ülkenin neresinde olur ise olsun bir mazlumluk varsa, bir ihtiyaç varsa biz tüm ilçe olarak el ele verip oraya yetişiriz. Araçlarımız Perşembe günü yola çıkacak. Ve komisyon üyesi arkadaşlarımız bu yardımları elleri ile teslim edecekler. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

AFAD yetkililerinden bölgenin ihtiyaç listesini alarak o yönde hazırlanan kolilerde giyimden battaniyeye birçok malzeme yer alırken şu anda en çok bebek maması, bebek bezi, biberon, emzik, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, hijyenik ped gibi malzemelere ihtiyaç olduğu bildirildi.