ÇATALCA’MIZDA İLKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Çatalca’mızda az zamanda çok ve büyük işler başarmasının yanı sıra, sosyal ve kültürel hizmetlerimizle de dikkat çekmeye devam eden Başkanımız Mesut Üner, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Aralık 1930 günü Çatalca’mızı ziyaretinin 91. yılında hazırlattığı etkinliklerle yine geçen yıl Çatalca halkımızın gönlünde taht kurmuştu. Bu kıymetli hatırlatma etkinliği Çatalca tarihimizde, bu yılda Başkanımız Mesut Üner döneminde ikinci kez gerçekleşti.

Atatürk’ün Çatalca’mıza ziyaretinin 92. yıl dönümü etkinlikleri, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezimizde gerçekleşti. Çatalca halkımız bu önemli etkinliğine yoğun ilgi ve alaka gösterirken, halkımız ilk kez iki yıldır bu tarihi günün unutulmamasından dolayı Başkanımız Mesut Üner’e teşekkürlerini ve tebriklerini sundu.

Etkinliklerimiz çerçevesinde sahne alarak o günü canlandıran Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Akademisi oyuncularımız ve araştırmacı-yazar Yıldırım Ağanoğlu ‘’Atatürk’ün Trakya Gezileri ve Çatalca’’ konulu panelde yaptığı konuşma adeta salondaki tüm katılımcılarımıza o tarihi günleri yeniden yaşattı.

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezimizdeki etkinliklerimiz sonrası açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut Üner; ‘’Çatalca tarihinde geçen yıl ilk kez, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Aralık 1930 gümü Çatalca’mızı ziyaretini 91. yılını etkinliklerimizle anmıştık. Bugünde Atamızın Çatalca’mızı ziyaretini 92. yılınıda etkinliklerimizle andık. Çatalca Belediyemiz Nazım Özbay Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz Tiyatro Akademisi oyuncularımızın sahnelediği gösteri ve araştırmacı-yazar Yıldırım Ağanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘’Atatürk’ün Trakya Gezileri ve Çatalca’’ etkinliğimiz, bizlere adeta o günleri yaşattı. Atamızın Çatalcamıza gelişiyle ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çatalca’mızda Cumhuriyetimizi ve Atamızı sonsuza dek hatırlatacak etkinliklere aralıksız devam edeceğiz. Çünkü Atamızı, Cumhuriyetimizi ve Çatalca’mızı çok ama çok seviyoruz.’’ dedi.