ÇATALCA’MIZIN SEMBOLÜ BAHARIN SİMGESİ

Bereketli topraklarımız, tarihimiz, kültürümüz ve doğamızla İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Çatalca’mızda, baharın simgesi ve Çatalca’mızın sembolü erguvanlarımız açtı.

Açan erguvanlarımız ilçemize renk katarken, görüntüsüyle de göz kamaştırdı. İlçemize renk katan ve göz kamaştıran muhteşem doğa görüntüsünü fırsat bilen ilçe halkımız bu durumu değerlendirdi ve fotoğraf çektirip çektirdiği fotoğraflarını umut dolu mesajlar ile sosyal medyada paylaştı.

Erguvanların açılması ile ilgili bir sosyal medya paylaşımı da Başkanımız Mesut Üner’den geldi. Erguvan fotoğraflarıyla birlikte sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkanımız Mesut Üner; ‘’Ne güzel ifade etmiş Atilla İlhan; ‘’Büyük bir rüzgâr dinledik dünya bahçesinde, #erguvanî çiçekler açmıştı #erguvanlar tebessümler vardı toprağın yeşermesinde ve gökler de çiçeklenmişti #erguvanlar gibi. Biz insan selamları duyduk havada kanat kanat, yola çıkmış yedi iklim dört bucaktan turnalar gibi, toprak nefes nefese ve yıldızlar yalın. Serviler üşüyüp ürperdiler bu akşam ve mesut olmak dedik çocuklar gibi #mesut olmak.’’ Evet kıymetli ve değerli #Çatalca halkım. #İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı doğası ile göz kamaştıran şirin ilçemizde soğuk kış günlerinin sembolü beyaz örtü kalktıktan sonra, umudun, baharın ve ilçemizin sembolü festivalimize adını veren erguvanlarımız açtı. Umutlarımız tazelendi. Yüreğimiz ve gönlümüz açıldı. Umuyor ve Dua ediyorum ki bu bahar zorlu pandemi şartlarını geride bırakırız. Maskelerimizi yüzümüzden çıkarıp erguvanlar eşliğinde rahat bir nefes alırız. Üç günlük hayat yolunda küskünlüklerimizi geride bırakıp, yeniden yürekten gönülden bir, birlik ve kardeş oluruz. Bu vesileyle tüm Çatalca halkıma #erguvanlarımızın açması ile girmiş bulunduğumuz bahar mevsiminde önce sağlık, sonrasında mutluluk, huzur, başarı ve bereketli bir ömür diliyorum. Kalın sağlıcakla.’’ dedi.