Çatalca Belediyesi

ÇATALCAMIZDA YEDİ GÜN YEDİ GECE UNUTULMAZ EĞLENCE

Görüntülenme : 425

Çatalcamız, Başkanımız Mesut Üner döneminde sadece ilçemize kazandırılan tarihi hizmetlerle değil, kültür-sanat etkinliklerimizle de bölgemize damgasını vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta tam yedi gün yedi gece süren Erguvan Festivalimiz, festival eğlencesine katılan halkımıza unutulmaz neşeli ve eğlenceli anlar yaşattı. Unutulmaz tarihi festivalimiz coşkusuna sadece Çatalca halkımız değil tüm bölge halkımız yoğun ilgi gösterdi.

ERGUVAN FESTİVALİ ORGANİZASYONUMUZ KUSURSUZDU

Aylar öncesinden büyük bir titizlikle başlayan festival hazırlıklarımız süreci organizasyona da yansıdı ve adeta kusursuz bir festival organizasyonu gerçekleşti.  Yedi gün yedi gece süren festival coşkumuz taraflı-tarafsız tüm halktan tam not aldı.

ERUVAN FESTİVALİMİZİN AÇILIŞ GÜNÜ ‘’KIRAÇ’’ SAHNE ALDI

Festivalimiz 27 Ağustos 2023 Pazar günü Çatalca Belediyesi Millet Bahçemizde festival açılış kokteyliyle başladı. Kokteyl sonrasında Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi amfitiyatroda toplanan davetlilerimiz kortej halinde Cumhuriyet meydanımızda geçti. Cumhuriyet meydanımızda da festival ateşi yakılmasıyla Erguvan Festivalimiz resmen başlamış oldu. Bu programımızın ardından Mehmetçik Meydanımızdaki festival alanında DJ performansı sahne aldı. Festivalimizde yer alan stantlar Başkanımız Mesut Üner tarafından ziyaret edildikten sonra, günün sanatçısı ‘’Kıraç’’ sahne aldı ve ilk gün çok büyük coşkuyla festivaimizl tamamlandı.

İKİNCİ GÜN ‘’İREM DERİCİ’’ SAHNESİ GÜNE DAMGASINI VURDU

Mehmetçik Meydanımızdaki festival ikinci günü saat 16.00’da ‘’Çocuk Animasyonu’’ ve ‘’Çocuk Sahnesi’’ ile başladı. Aynı anda ‘’Uzay Çadırı’’ festival alanında çocuklar için hazır oldu. Saat 17.00’da ise ‘’Bebek Emekleme’’ yarışması halkımıza neşeli anlar yaşattı. Bu keyifli ve eğlenceli yarışmamızın ardından saat 20.30’da ‘’Ceylan Konat’’ gecenin ilk konserimizi gerçekleştirdi. Gecemizin finalinde ise ‘’İrem Derici’’ festivalimizin ikinci gününde gecemize damgasını vurdu.

‘’DERYA BEDAVACI’’ SEVENLERİ ÜÇÜNCÜ GÜNDE MEYDANI DOLDURDU

Erguvan Festivalimizin üçüncü günü Cumhuriyet Meydanımızda başladı. Ahşabı sanata dönüştüren Ayhan Tokmak’ın sergisi katılımcılarımızı adeta büyüledi. Eş zamanlı olarak Mehmetçik Meydanımızdaki festival alanında saat 16.00’da ‘’Çocuk Animasyonu’’ , ‘’Çocuk Sahnesi’’ ve ‘’Uzay Çadırı’’ çocuklarımıza keyifli anlar yaşatmaya devam etti. Saatler 20.30’u gösterdiğinde ‘’Burak Akagün’’ konseri başladıktan sonra, saat 21.30’da ‘’Derya Bedavacı’’ sevenleriyle buluştu. Muhteşem geçen festival günü meydanda bulunan otağ çadırımızda şef ‘’Cengizhan Sönmez’’ ile Türk Sanat Müziği Korosu konserimizle son buldu.

DÖRDÜNCÜ GÜNDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ İLE FESTİVAL COŞKUMUZ BİR ARADA YAŞANDI

Her gün olduğu gibi ‘’Çocuk Animasyonu’’ ve ’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da çocuklarımız için hazır oldu. Aynı akşam saat 20.00’da Belediyemiz önünde toplanan halkımızla ‘’Zafer Yürüyüşü’’ programımız gerçekleşti. Zafer yürüyüşü yapan halkımzızı festival alanında ‘’Bando İstanbul’’ ekibinin sahne gösterisi karşıladı. Zafer coşkusu dolu günümüz ‘’Ekin Uzunlar’’ konserimizle son buldu.

UNUTULMAZ FESTİVALİN BEŞİNCİ GÜNÜ ÇOK RENKLİ GEÇTİ

‘’Çocuk Animasyonu’’ ve ’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da yine çocuklarımız için hazır oldu. Saat 17.00’da ise çocuklar için ‘’Yüz Boyama’’ etkinliğimiz gerçekleşti. Saat 20.30’da ise gençlerimizin özlediği ve beklediği o an geldi. Başkanımız Mesut Üner’in döneminde üçüncüsü gerçekleşen ‘’Colorap 3’’ festival alanımızı renklendirdi. Meydanımızda renkli anlar yaşanırken ‘’DJ Erdem Kınay’’ gençlerimizin coşkusunu tavan yaptı. Gençlerimizin coşkusu tavan yapmışken muhteşem geçen renkli gün ‘’Köfn’’ konserimizle son buldu.

MERVE ÖZBEY FESTİVALİMİZİN ALTINCI GÜNÜNDE SEVENLERİYLE BULUŞTU

Festival etkinliğimizin heyecanı ilk gün olduğu gibi altıncı günde de durmaksızın devam etti. Etkinlik programımız otağ çadırında saat 13.00’da ‘’Tavla Turnuvası’’ ile başladı. ‘’Çocuk Animasyonu’’ ve ’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da yine çocuklarımız için her gün olduğu gibi devam etti. Saat 17.00’da ‘’Yöresel Börek Yarışması’’ gerçekleşti. Saat 18.30’da festival heyecanı Ferhatpaşa İlkokulu bahçesine ‘’Streetball’’ turnuvasıyla taşındı. Streetball sonrası saat 20.30’da ‘’Dj Performansı’’ gençleri coşturdu. Sevilen sanatçı Merve Özbey saatler 21.30’u gösterdiğinde sevenleriyle buluştu. Muhteşem festival günümüz otağ çadırımızda sıra gecesi organizasyonunda ‘’Mehmet Şerif Aydın’’ konserimizle son buldu.

FESTİVALİMİZİN SON GÜNÜNDE FESTİVAL COŞKUMUZ İBRAHİM TATLISES ve SURVIVOR 2023 YARIŞMACILARI İLE TAVAN YAPTI

Festivalimizin son günü saat 14.00’da otağ çadırında ‘’Tavla Turnuvası’’ ile başladı. ’Çocuk Animasyonu’’ ve ’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da yine son günde de festival alanımızdaki yerini aldı. Saat 18.00’da ‘’En Şık Pati Yarışması’’ hayvan severlerle buluştu. 18.30’da ‘’Streetball’’ turnuvasının final maçlarımız oynandı. Final maçımızı Survivor-2023 yarışmacıları; Asena Demirbağ, Ertuğ Onur Yaşlıoğlu, Yusuf Yıldız, Özgür Tetik, Tunga Sayan ve Osmancan Ural’ın izlemeye gelmesi gençlerimize büyük bir sürpriz yaşattı. Saat 20.30’da ‘’Dj Performansı’’ sonrası saatlerimiz 21.30’u gösterdiğinde İbrahim Tatlıses sevenleriyle buluştu.

BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER; ‘’7’DEN 77’YE TÜM HALKIMIZI 7 GÜN 7 GECE SÜREN FESTİLAMİZDE EĞLENCİLERİNE ŞAHİT OLMANIN HUZURU ve MUTLULUĞU ANLATILMAZ YAŞANIR.’’

Festivalimiz sonrası festival programlarımızla ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut Üner; ‘’Bazen öyle durumlar vardır ki mutluluğun ve huzurun tarifini yapmak oldukça güçtür. Tam dört buçuk yıl boyunca Çatalcamız Cumhuriyet tarihine geçen efsane hizmetlerimizle adeta altın çağını yaşarken, sadece ilçemiz değil tüm bölgemizin çekim merkezi haline gelen kültür-sanat etkinliklerimizi de gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Efsane hizmetlerimizi ilçemize kazandırma yolunda halkımızın huzuru ve mutluluğundan güç aldık. Öncelikle festivale katılımlarından dolayı ilçe halkımıza çok teşekkür ederim. Sonrasında ise bu unutulmaz organizasyonu kusursuz tamamlamak için gece-gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Daha nice organizasyonlarda sizlerle birlikte olmak umudu ve dileğiyle TEŞEKKÜRLER ÇATALCA.’’                                                           ’’ dedi.


#100YıllıkTarih100YıllıkHizmet

#BirlikteÇatalcayız