"Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık" Projesi Kapsamında Seminer Düzenlendi

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi bağımlılık, şiddet, ihmal ve istismar tehditlerine karşı korumak için ilçemizde yürütülen "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık" Projesine dair çalışmalar devam ediyor.

Çatalca Kaymakamlığı tarafından ilçemizde yürütülen "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık" Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezinde seminer düzenlendi.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aydın ve İkram Kaya, proje ortak ve iştirakçi kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleşen seminerde Fransa İNTERPOL Genel Sekreterliği Çocuklara Karşı İşlenen Cinsel Suçlarla Mücadele Alt Direktörlüğünde önleyici faaliyetler yapan eski proje sorumlusu Dr. Bülent Tansel konuşmacı olarak yer aldı.

Çocuklara ve gençlere karşı ihmal ve istismarlarla ilgili açıklamaların yer aldığı seminerde istismarın fiziksel ve psikolojik sonuçlarının kalıcılığına dikkat çekilerek, istismar türleri, koruyucu ve önleyici tedbirler ayrıntılı olarak anlatıldı.