KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU!

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in büyük hassasiyetle üzerinde durduğu ve önem verdiği sokak hayvanları konusunda son zamanlarda ilçemizin adı üzücü olaylarla anılmıştır.

Çatalca, 1115 km² yüzölçümlü kırsal ve ormanlık alanı çok olan İstanbul’un en büyük ilçelerinden biridir. İlçemize bizim kontrolümüz dışında gerek komşu ilçelerden gerek ise İstanbul’a sınır olan illere bağlı sınır ilçelerden, kaçak olarak gece veya ıssız ormanlık alanlara Rehabilite edilmiş; kulakları beyaz, mavi, turuncu, sarı, kırmızı renkte ince uzun daire şeklinde, küpeli ve Rehabilite edilmemiş çok sayıda başıboş köpek bırakılmaktadır. Bu hayvanları buralara bırakan kişi ve kurumların da hayvanları koruma yönünde faaliyet gösteren kısımlardan olmaları da işin düşündürücü yönünü bizlere göstermektedir. Bunun önüne geçebilmek şu aşamada mümkün olmamaktadır. Bu nedenle özellikle ilkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde ilçemizde sokak köpekleri (atma köpek) şikâyetleri artmaktadır ve bu durumla ilgili olarak da Belediyemiz suçlanmaktadır.
Bu üzücü olaylardan bir tanesi de ilçemiz Binkılıç Mahallesi Safaalan yolu üzeri Bal Orman Mevkii ormanlık alan içerisine sosyal medya ve haberlere de konu olan yaklaşık 1 aylık 40 adet yavru köpek ölüme terk edilircesine bırakılması sebebi ile yaşanmıştır.
Belediyemize yapılan ihbar sonucu yaban hayvanlarının yoğun olarak mevcut olduğu bölgeye Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından gidilmiştir. Bırakılan 40 adet yavrunun 22 tanesinin STK’lar tarafından alındığı tespit edildi. Kalan 18 adet yavru, ekiplerimiz tarafından yapılan geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda asıl olarak Silivri’de faaliyet göstermekte olan Hayvanları Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) ile yapılan telefon görüşmesi neticesinde yavrulara kalıcı yuva bulunabilmesi için veteriner hekimlerimiz tarafından ilk kontrolleri, iç-dış parazit uygulamaları ve gerekli görülenlerin tedavileri yapılarak, Dernek Başkanı ve Yöneticilerine teslim edilmiştir.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner'in talimatları doğrultusunda Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ilçemizde bu tarz olayların takipçisi olmaya devam edecektir.