KÜÇÜK KONAK, BÜYÜK MUTLULUK

Tarihi yapılara sahip çıkmayı ilçemizde kendisine görev bilen Başkanımız Mesut Üner, Kaleiçi Mahallemizde Kültürel mirası koruma uygulamalarını özendirme yarışması kapsamında Tarihi Kentler Birliği tarafından proje ödülüne layık görülen #Kaleiçi mahallemizde ki çalışmalarımıza başladı ve geçtiğimiz günlerde ekibiyle yerinde denetimlerde bulunmuştu.

Tarihi ve mistik atmosferi ile Kaleiçi mahallemizde projemiz tamamlandığında sadece ilçemizin değil #İstanbul’un çekim merkezi olacak.

Başkanımızın tarihe sahip çıkan çalışmalarının dışında, Ferhatpaşa mahallemizde ki Özkan ailesine ait ‘’Küçük Konak’’ adlı hanenin aile tarafından restorasyonu Başkanımız Mesut Üner tarafından tebrik ile karşılık buldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut Üner; ‘’Ferhatpaşa mahallemizde adeta dizi ve film setlerine ev sahipliği yapacak güzellikte olan ‘’Küçük Konak’’ Eğri sokaktan geçen tüm vatandaşlarımın dikkatini çekiyor. Ferdi Özkan abimiz Anıtlar Kurulundan önce restorasyon projesini onaylattı, sonrasında da Belediyemizden restorasyon ruhsatını aldı. Nerdeyse atıl durumda olan tarihi eve sadece 7 ay gibi bir sürede hayat verdi. #Çatalca’mız da tarihi mekanlarımıza bizim #Kaleiçi mahallemizde sahip çıktığımız gibi vatandaşımızın da bulunduğu mahallerde sahip çıktığını görmek çok güzel. Bu örnek çalışma için Ferdi – Asiye Özkan çiftini tebrik eder, adına ‘’Küçük Konak’’ verdikleri hanelerinde mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.’’dedi.