Görüntülenme : 335
Türk Mutfağı Haftası’nda
öğrencilerimiz yöresel patriot böreğini ve çok az bilinen ama geçmişi binlerce
yıla dayanan meyan ve hibuskus şerbetini hazırlayarak tanıttı.
Cumhuriyet
Meydanımızda Kültür Müdürlüğümüz işbirliğinde hazırlanan stantları İlçe
Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte ziyaret eden Başkanımız Mesut
Üner, öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek, yaptıkları lezzetler hakkında geniş
bilgi aldı.
Başkanımız
Mesut Üner, Türk Mutfağının önemine değindiği konuşmasında, “Geçmişi uzun
yıllar öncesine dayanan meyan ve hibuskus şerbetimiz ile yöresel böreğimizi
muhteşem bir şekilde yaparak bizlerle buluşturan Borsa İstanbul Mesleki ve
Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize ve Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ederim”
sözlerine yer verdi. Başkanımız Mesut Üner konuşmasının devamında, “Türk Mutfağımız asırlara dayanan
gelenekselliği, kültürü ve eşsiz lezzetleriyle bu yıl ilk olarak düzenlenen
etkinliklerle tanıtılıyor. Zengin Türk mutfağımızın dünyaya tanıtılması
noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi
Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde bu yıl ilk kez 21-27 Mayıs Türk Mutfağı
Haftası olarak kutlanmaya başladı. Bizlerde ilçemizde her yıl bu tanıtım
organizasyonuna katkı sağlayacağız” dedi.
#BirlikteÇatalcayız