Görüntülenme : 391
19 Eylül Gaziler Günü,
tüm yurt ve bölgemizde olduğu gibi Çatalcamızda da özel programlarla kutlandı.
19 Eylül 1921 Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra TBMM’de,
Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ‘’Mareşal’’ ve ‘’Gazi’’ ünvanı verilmiştir. Böylesine önemli ve değerli gün olan ‘’19 Eylül’’ o yıllardan bugüne her yıl
‘’Gaziler Günü’’ olarak kutlanmaya
başladı.
Çatalcamızda ‘’Gaziler Günü’’ programı ilçe protokolümüzün katılımıyla Cumhuriyet Meydanımızda Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün huzurunda çelenk sunumu, saygı duruşu ve dünyanın en muhteşem istiklal marşı olan istiklal marşımızın okunmasıyla başlandı. Cumhuriyet meydanımızdaki günün ilk programından sonra Çatalca protokol heyetimiz, Çatalca Muharip Gaziler Derneğimizi ziyaret edip, Dernek Başkanımız Fethi Kansu ve tüm Gazilerimizin gününü kutladı. Dernek programının sonrası günün finali Çatalca Belediyesi Millet Bahçemizde Gazilerimiz ve aileleri onuruna verilen yemekle son buldu.
Yakın dönemde Çatalca halkımıza kazandırdığı Çatalca Belediyesi Millet Bahçemizde Gazilerimiz ve aileleri onuruna verilen yemek sonrası açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut Üner; ‘’Bugün ülkemizde hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, vatanımız ve bayrağımız uğruna canını hiçe sayan kahraman Gazilerimiz ve Şehitlerimiz sayesindedir. Her zaman Gazilerimizin yanında olmamızı bir lütuf olarak değil kendimizde bir görev olarak görürüz. Gazilerimizin sadece bir gün değil, her gün yanlarındayız. Çatalcamızdaki Gazilerimizi başta doğum günleri olmak üzere sürekli ziyaret ediyoruz, ziyaret etmeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle aynı zamanda 19 Eylül 1921 Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra TBMM’de, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ‘’Mareşal’’ ve ‘’Gazi’’ ünvanı verilen ve o günden bugüne Gaziler Günü olarak vatanımızda kutlanan böylesine değerli ve önemli bir günde Başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vefat eden tüm Gazilerimiz ile Şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Halen yaşayan efsanelerimiz Gazilerimize ise bir ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bugünkü kutlama programından bir kişi dahi eksilmeden gelecek yılda sizlerle buluşmak umudu ve duasıyla kalın sağlıcakla.’’ dedi.
#100YıllıkTarih100YıllıkHizmetler
#BirlikteÇatalcayız