Çatalca Belediyesi
 Vatan Topraklarını Savunmak İçin Toprağa Düşen Alaiye Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Balkan Savaşı'nda Çatalca Savunma Hattında şehit olan Alaiye Taburu'ndan 657 kahraman askerimiz için resmi anma töreni düzenlendi.

1912 yılı I. Balkan Savaşı'nda Çatalca'ya kadar ilerleyen düşman kuvvetleriyle vatan topraklarını savunmak için yurdun dört bir yanından cepheye koşarak gelen ve şehit olan 657 kahraman askerimiz için anma töreni düzenlendi.

Çatalca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, AK Pari İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Siyasi Parti İlçe Teşkilatları, Daire Müdürleri, Şehİt yakınlarımız, Gazilerimiz, muhtarlarımız, öğretmen ve öğrencilerimizin yanı sıra Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Alanya'dan otobüslerle gelen şehit aileleri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunması ile başlayan tören, Garnizon Komutanlığınca günün anlam ve önemine dair konuşmanın yapılmasıyla devam etti. “Bayrak” şiirinin okunması ve Çatalca Müftülüğü tarafından edilen duanın ardından anma töreni belediyemiz tarafından yapılan ikramlarla sona erdi

Tören bitiminde Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ve protokol üyeleri tarafından Çatalca Muharip Gaziler Derneği’ne ziyaret gerçekleştirildi.