YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

İçişleri Bakanlığı’mız tarafından hayata geçirilen ’Önce Yaya’ projesi kapsamında yaya geçitlerimizde, "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği gerçekleştirildi.

81 ilde eş zamanlı başlayan etkinlik kapsamında dün itibari ile belediyemiz ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa olarak kara yolları üzerindeki yaya geçitleri boyandı ve yaya önceliğinin hatırlatılması amacıyla önce yaya yazıları kırmızı renkle yazılarak etkinliğin başlangıcına start verildi.

Cumhuriyet Meydanımızda etkinlik İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ve Başkan Yardımcımız Ömer Erçin ve Başkan Yardımcımız İkram Kaya olmak üzere ilçe protokolümüz ve belediyemiz tarafından kendilerine hediye edilen “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz” yazan tişörtleriyle ve ellerinde taşıdıkları dövizleriyle öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte yaya geçidine kırmızı şerit çekilerek farkındalık oluşturulurken, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği uygulamayla sürücülere "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" mesajı verildi.