Yemin Edip Asker Olmanın Gururunu ve Onurunu Yaşadı

İlçemizde yaşayan engelli asker adayımız Haydar Özalp yemin ederek bir günlüğüne de olsa asker olmanın gururunu ve onurunu bir arada yaşadı.

Fiziksel veya zihinsel engelleri sebebiyle vatani görevini yerine getiremeyen engelli vatandaşlar, 23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Kışlası tarafından organize edilen “1 Günlük Temsili Askerlik Programı” vesilesiyle asker olmanın gururunu yaşadı. Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl vatani görevini yerine getirmek isteyen engelli asker adaylarımız ve aileleri kışlaya götürülerek bu unutulmaz anların yaşanmasına vesile oluyor.

Bu yılda ilçemizde askerlik çağında olan Haydar Özalp Belediye görevlilerince evinden alınarak 23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Kışlası’na ailesi ile birlikte götürüldü.  Burada yemin eden askerimiz, bir günlüğüne de olsa asker olmanın gururunu ve onurunu bir arada yaşadı. Temsili Askerlik Programı kapsamında vatani görevini yerine getiren askerimiz tören sonrası teskere alıp, terhis oldu.